systemen
producten
toewijding aan het milieu
Nederlands; Vlaams
German
French
Focus op
12/05/2016
Mapei is gegroeid om beter te voldoen aan de noden van de bouwmarkt
Nu donderdag 12 mei 2016 worden de nieuwe installaties van Mapei Benelux nv aan het hoofdkantoor in Grâce-Hollogne ingehuldigd. Na enkele maanden werken is Mapei in een volledig nieuw jasje gestoken en is de firma nu klaar om zijn klanten te ontvangen in de nieuwe infrastructuur.
Mapei Benelux nv is een filiaal van de Italiaanse groep Mapei SpA en is sinds 1995 actief op de Belgische en de Luxemburgse markt waar het marktleider is in de sector van chemische producten voor de bouw. Om beter te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de markt en van de klanten moest Mapei Benelux wel uitbreiden.
Er is enkele maanden hard gewerkt, en nu zijn de nieuwe installaties klaar om aan de steeds veeleisendere noden te voldoen van alle actoren uit de bouwsector. De opslagplaats is drie keer groter, er zijn een gloednieuw betonlaboratorium, een opleidingscentrum en een toonzaal bijgekomen waar Mapei een meerwaarde kan bieden om de vakman een uitstekende dienstverlening te leveren. Naast al deze veranderingen zijn de kantoren ook vernieuwd zodat de werkomgeving aangenamer is geworden voor de eigen bedienden.
Bovendien is het mogelijk enkele nieuwigheden van Mapei in muur- en vloertoepassingen voor gebouwen te bewonderen.
De dagelijkse praktijk in het filiaal Mapei Benelux nv in Grâce-Hollogne zal tastbaar veranderen door het opleidingscentrum en de nieuwe toonzaal waar opstellingen op ware grootte staan van de productsystemen. Het nieuwe opleidingscentrum biedt plaats aan vijftig mensen voor theoretische lessen en voor productdemonstraties. In de woorden van Jean-Michel Grégoire, algemeendirecteur: «Dit is een formidabel instrument. In dit nieuwe opleidingscentrum kunnen we onze klanten, vaklui uit de bouw, ontvangen in een aangepaste, rustige en kwaliteitsvolle omgeving. Tijdens onze specifieke opleidingen zullen we Mapei-certificaten uitreiken voor de plaatsing en het gebruik van onze producten.»
Tijdens dit evenement worden bijna 500 klanten en voorschrijvers verwacht. De hele ploeg van het filiaal Mapei Benelux nv kijkt uit naar deze inhuldiging die de firma een nieuwe impuls zal geven. «Deze werken hebben veel van ons gevergd maar nu zijn we trots onze klanten en voorschrijvers die donderdag uitgenodigd zijn het resultaat te kunnen tonen.» Dit groeiproject past bovendien perfect in het ontwikkelplan van de groep Mapei SpA die in 2015 wereldwijd een groei van 13 % heeft opgetekend.
De vice-president van de regering, minister van Economie en Innovatie Jean-Claude MARCOURT beklemtoont het belang van deze ambitieuze investering: «Mapei groeit vandaag door in te zetten op betere en gediversifieerde infrastructuur, dienstverlening en producten. Het verheugt me te kunnen bijdragen aan deze positieve dynamiek die afstraalt op het hele gewest.»
Dankzij deze nieuwe mogelijkheden zal Mapei Benelux nv de nieuwe trends niet volgen maar wel scheppen: New spirit, New possibilities.
Mapei Benelux S.A./N.V. Zoning Industriel - Rue de l'Avenir, 40 - B - 4460 Grâce-Hollogne - telefoon +32 (0) 4 239 70 70 - Fax +32 (0) 4 239 70 71 - mapei@mapei.be Cookie Policy Privacy Policy