Kreatív munkáival nyert a Mesterek Mestere
2016. november 16-án második alkalommal adták át a kimagasló építőipari szakmunka elismeréséért járó Mesterek Mestere Díjat. A szakmai zsűri egyhangú döntése alapján az acsai Vancsó László (49) burkoló lett Magyarország Mesterek Mestere.
 
A szakmai zsűri indoklása szerint a szakember kreatív megoldásaival érdemelte ki az elismerést. A zsűri a szakmai szempontok mellett figyelembe vette, hogy a nyertes pályázó alkotásaival és munkásságával mennyire lehet a szakma számára példakép.
 
„A szakmában eltöltött 31 év elismerése ez a díj. Ilyenkor vagyok büszke rá, hogy szakmunkás burkoló lehetek. Ez egy nagyon szép szakma amivel tulajdonképpen csomagoljuk a házat, a lakásokat. Mindent meg lehet csinálni, csak fantázia kérdése: íveket, hajlításokat, 3D-s burkolásokat, mozaik csodákat. Elkezdtem ezeket a határokat feszegetni. Ma már az olyan kihívásokat, különleges megbízásokat keresem, amitől a többi burkoló elszalad” – mondta a Vancsó László Magyarország Mesterek Mestere.
 
A Mapei által 2015-ben alapított díj célja, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját és javítsa társadalmi elfogadottságát. A díjra 18 érvényes pályázat érkezett, köztük egy a határon túlról, Szabadkáról.
 
A szakmai mellett közönségdíj kategóriában is kiosztásra került. A Mesterek Mestere közönségdíjasa 5400 szavazó véleménye alapján a pécsi Magyari Csaba lett.
 
„Az édesapám villanyszerelő volt. Egy kiváló szakember, akit mindenki tisztelt, őszinte megbecsülés vette körbe. Az vezérel minket, hogy ezt a megbecsülést visszaadjuk a szakembereknek, mert Ők azok akik felépítik az otthonainkat, a városokat. Ezzel szeretnénk újra vonzóvá tenni az építőipart a fiatalok számára, mert hisszük, hogy építeni, alkotni a legcsodálatosabb dolog a világon” – mondta Markovich Béla a díjat alapító Mapei Kft. ügyvezetője
 
A Mapei által alapított évente kiosztásra kerülő díjra minden, munkáját mesteri szinten folytató, ma is aktív kőműves és burkoló szakember pályázhatott.
Az eseményen köszöntőt mondott Bruckner László a Nemzetgazdasági Minisztérium Szak- és Felnőttképzési Szabályozási Főosztály főosztályvezetője.

Mesterek Mestere díj 2016


Pályázni referenciák, illetve referencia fotók beküldésével lehetett, minden munkáját mesteri szinten folytató kőműves és burkoló szakembernek. A pályázatokat 2016. október 1-ig lehetett beküldeni.
A fődíj odaítéléséről a Mapei Kft.-től független zsűri, míg a közönségdíjasokról internetes, nyilvános közönségszavazás döntött.
A díjazottak jelentős erkölcsi és anyagi elismerésben részesültek.
A fődíjas használhatja a Mesterek Mestere 2016 címet, a díjazottak Bosch és Mapei ajándékcsomagot kaptak.
Magyarország Mesterek Mestere 2016 fődíjasa ezen kívül 300.000 Ft készpénzjutalomban részesült.
Támogatóink: Bosch Magyarország Kft., Fix24.hu, Lakáskultúra


A díjat a Mapei Kft. 2015-ben alapította, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját.
A Mesterek Mestere Díj évenkénti meghirdetésével szeretne hozzájárulni, hogy javuljon az építő szakmák megbecsülése,
és újra vonzóvá váljon az építőipar a fiataloknak. A Mapei Kft. továbbra is mindent megtesz a minőségi munka és az építő szakmák
társadalmi megbecsülésének visszaállítása, növelése érdekében.

Együttműködő partnerünk
BOSCH Magyarország Kft.
www.bosch.hu


Fix24.hu

Kiemelt média támogatónk:

Vancsó László - 2016 Mesterek Mestere

a közönségdíjasok és a fődíjas

az összes pályázó 2016-ban

Bruckner László – a Nemzetgazdasági Minisztérium Szak- és Felnőttképzési Szabályozási Főosztályvezetője

díjátadó ünnepség 2016

Mapei Kft Sport Utca 2 - 2040 Budaörs - Telefonszám 36-23-501670 - Fax 36-23-501666 - mapei@mapei.hu
www.lexicon.it