Teljesítménynyilatkozat

CPR: Európai építési termék rendelet

Kedves Partnerünk!


2013. július 1-tol az Építési termék rendelet (CPR 305/2011) felváltotta  az Építési termék irányelvet (CPD/89/106), amely újra definiálja a gyártók, forgalmazók és importorök kötelességét a CE jel használatával kapcsolatban.

A Kormány 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelete „az építési termék építménybe történo betervezésének és beépítésének, ennek során a teljesítmény igazolásának részletes szabályairól” címmel tartalmazza a magyarországi szabályozást.

A legfontosabb változás a Teljesítménynyilatkozat kötelezo bevezetése a korábbi  Szállítói megfeleloségi nyilatkozat helyett: minden termék gyártójának kötelezo kibocsátania Teljesítménynyilatkozatot, amely közli az összes lényeges információt, nyilatkozva a tulajdonságok teljesítményérol.

A Teljesítménynyilatkozat fo célja, hogy segítségével a partner és felhasználó össze tudja hasonlítani a piacon rendelkezésre álló különbözo termékeket közös, jól definiált, mérheto elemeken keresztül és így be tudja azonosítani, melyik termék használható leginkább a speciális követelményéhez. A CPR 7.1. pontja leírja, hogy „Valamennyi forgalmazott termékhez mellékelni kell a teljesítménynyilatkozat egy példányát nyomtatott vagy elektronikus formában.”

Annak érdekében, hogy a követelményeknek eleget tegyünk, papír alapon elkészítettük ezeket a nyilatkozatokat (újrahasznosított papíron), továbbá a Mapei S.p.A a teljesítmény nyilatkozatok teljes gyujteményét a partnerei részére elektronikus úton is elérhetové teszi; mail-en keresztül  vagy CD-n biztosítja, valamint a CE jeles termékek teljesítménynyilatkozatai letölthetok a kék linkre kattintva ezen kommunikáció végén.

A piacon lévo termékek csomagolásán egy rövid idoszakon keresztül mind az új CE jelölés mind a korábbi CE jelölés szerepelhet, a teljesítménynyilatkozataink már az új CE jelölést tartalmazzák.

Ha Önök nehézségbe ütköznek a link használatával kérjük lépjen kapcsolatba az Értékesítési Asszisztenciával.

Kelet Magyarországi partnerek: Szabó Gyöngyi: szabo.gyongyi@mapei.hu

Nyugat Magyarországi partnerek: Almási Adrienn: almasi.adrienn@mapei.hu

Budapest és Pest megyei partnerek: Szucs Rita: szucs.rita@mapei.hu címen vagy egyéb kérés esetén lépjen kapcsolatba a szokásos módon a kereskedelmi hálózatunkkal.

Mindenkinek sikeres munkát kívánunk.

Mapei Kft.

Teljesítménynyilatkozatok A-C-ig
Teljesítménynyilatkozatok D-E-ig
Teljesítménynyilatkozatok F-K-ig
Teljesítménynyilatkozatok L-Mapeflex -ig
Teljesítménynyilatkozatok Mapefloor - N-ig
Teljesítménynyilatkozatok P-Q-ig
Teljesítménynyilatkozatok R-W-ig
Mapei Kft Sport Utca 2 - 2040 Budaörs - Telefonszám 36-23-501670 - Fax 36-23-501666 - mapei@mapei.hu
www.lexicon.it