A Mapei kapta a hónap beruházója díjat

26 október 2017
Budapest, 2017. 10. 20. - A Mapei Kft. Díj a sikeres vállalkozásokért elismerésben részesült, a hónap beruházója lett. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

A vállalat 2,5 milliárd forintos beruházás keretében bővíti gyárát Sóskúton. A fejlesztés keretében a jelenlegi duplájára nő a raktár‐ és gyártókapacitás. Erre nagy szükség is van, miután a vállalatnak három hónapja le kellett állítani az exportját az élénkülő építőipar miatt megnövekedett hazai kereslet miatt.

A kibővített raktárkapacitás a jelenlegi kétszerese, mintegy 15 ezer négyzetméter lesz. A gyártókapacitás egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos gyártósorral 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára nő, valamint egy 800 tonnás, beton‐adalékszer gyártást segítő speciális keverőgéppel bővül. A beruházás nyolc új munkahelyet teremt.
A munkálatok a tervek szerint november végére készülnek el. Az termelés beindítása néhány hónap próbaüzem után 2018. elejére várható.

A Mapei Kft. évek óta jelentős szerepet vállal a szakképzésben, valamint a szakmai továbbképzésben, valamint dolgozik az építő szakmák társadalmi megbecsülésének javításában.

A "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter alapította 2013 augusztusában. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet sikeres vállalkozásokra, ismertté tegye a sikeres vállalkozások társadalmi szerepét, olyan kiemelkedő, követésre érdemes gyakorlatok bemutatásával, amelyek mintául szolgálhatnak további eredményes vállalkozások beindításához.