Befagyasztotta az exportját a Mapei Kft.

2017. október 13.
Budapest, 2017. október 11. – A Mapei Kft. harmadik negyedévi forgalma 27%-kal haladta meg a 2016-os szintet. A megnövekedett igények zavartalan kiszolgálása miatt a vállalat leállította az exportját.

A Mapei Kft. forgalma 9,4 milliárd forint volt az év első kilenc hónapjában. Minden termékvonalon erős kétszámjegyű volt a növekedés, kiugróan nőtt a hőszigetelő termékek iránti kereslet. A beruházási kedv élénkülése miatt megnövekedett igényeket csak úgy tudta kielégíteni a vállalat, hogy jelenleg csak a hazai piacra termelnek, az export három hónapja leállításra került.

„Egyre élénkülő kereslet jellemzi az építőipart, az ágazat növekedése várhatóan az év végéig kitart, az olyan zavaró hatások ellenére is, mint a munkaerőhiány és az épületekre megkötött szerződésállomány csökkenése. A megnövekedett igények zavartalan kiszolgálása miatt döntöttünk az export befagyasztása mellett” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Egy 2,5 milliárd forintos beruházás keretében éppen most folyik a vállalat új gyárának építése, amelynek keretében a raktár- és gyártókapacitása a jelenlegi duplájára bővül. Az új üzemegységekben a termelés 2018. közepén indul el, addig előre láthatóan szünetel az export.

Markovich Béla a vállalat eredményeit az építőipar javuló teljesítménye mellett a Mapei Kft.  tudásmegosztásra és ügyfélközpontú marketingre épülő stratégiájának tulajdonítja.