Bemutatóval egybekötött műszerátadó a váci kórházban

Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos köszönte meg Markovich Bélának, a Mapei Kft ügyvezető igazgatójának azt az 1.000.000 forintos támogatást, amellyel egy többfunkciós újszülött újraélesztő- és melegítő asztal beszerzését segítette.
60960535_2160535850903898_7523662570826235904_o
2019. június 12.

A Jávorszky Ödön Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály Újszülött részlegének számára ma átadott, mintegy 2.000.000 forintos készüléket, dr. Pongrácz Kálmán osztályvezető-helyettes főorvos mutatta be. Elmondta, hogy évente mintegy ezer baba születik náluk, hozzátéve, hogy az újszülöttek ellátásának elengedhetetlen eszköze a melegítő, újraélesztő asztal, ami megvédi a babákat a kihűléstől és segít a problémás újszülöttek ellátásában. A modern készülék bemutatása mellett, dr. Faragó Andrea osztályvezető főorvos és munkatársai, dr. Ila Veronika szakorvos és dr. Lázár Adrienn szakorvos-jelölt tartottak látványos, gyakorlati bemutatót az újszülött újraélesztésről.

Az építőipari termékek forgalmazásával foglalkozó cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy tavaly novemberben évzáró partnerestet szerveztek, melynek egyik eleme egy jótékonysági célú program volt. A rendezvény eredményeként 485.000 forint gyűlt össze, amit a Mapei Kft. megduplázott, illetve felkerekített, így a Csecsemő- és Gyermekosztály számára átadásra került összeg, összesen 1.000.000 forint.

„Összeszorul az ember torka, amikor belegondol, hogy egyetlen eszköz milyen fontos, hogy évente ezer kisbaba születésekor segít. Megindító az az emberség és áldozatvállalás, ahogyan az osztály dolgozói a munkájukat végzik. Nagyon boldog vagyok, hogy partnereink és a mi adományunkkal segíthetjük ezt a munkát” – mondta.

CSR