Áruellátás a koronavírus helyzet miatt és információk a termelésről

Köszönöm, hogy megtisztel minket a bizalmával, a vásárlásaival a múltban, és azt kérem Öntől, hogy a jövőben is tegye ezt!

Az első dolog, amit tudnia kell, hogy jelen helyzetben a legfontosabb dolognak tartjuk a munkatársaink és a partnereink egészségének megóvását, valamint ezzel egyidejűleg a termelés minél magasabb szinten tartását! Ugyanis a termelésből élünk és mindent el kell követnünk a legnagyobb biztonság megtartása mellett, hogy a termelés működjön egy cégben.

2020. március 18.

Tájékoztatni szeretnénk partnereinket, szakembereinket, vevőinket, olvasóinkat arról, hogy mi mindent teszünk meg azért, hogy az áruellátást biztosítani tudjuk a partnereink számára és mi várható ezzel kapcsolatban.

Lentebb olvasható, hogy

• mi mindent teszünk a munkatársaink, a partnereink, az Ön egészségének megóvása érdekében.

• a cégünkben milyen intézkedéseket hoztunk a fertőzés megelőzésére, a vírus terjedésének lassítására.

• milyen intézkedéseket hoztunk, hogy a termelést a lehető legmagasabb szinten tartsuk a Mapei Kft.-ben.

Nézzük szépen sorban:

1. Talán nem ismeretlen az Ön számára, hogy az olaszországi, a Lombardia-i koronavírus helyzet igen komoly hatással van a Mapei Kft működésére. A késztermékeink egy részét olasz importból szállítjuk. Az olaszországi gyáraink (Mapei, Polyglass, Vinavil) nagyon szigorú biztonsági intézkedések mellett folyamatosan termelnek, így a késztermékgyártás biztosított. Mi igyekeztünk még a határintézkedések előtt behozni a termékeket és ez nagyrészt sikerült is.
    Sajnos határok lezárása miatt, valamint a magyar kormány intézkedései miatt a közúti szállítás igen nehézkessé, majdhogynem lehetetlenné vált. A lehetséges 14 napos karantén miatt a magyar kamionsofőrök nem hajlandóak az olasz szállítások teljesítésére.
    Gőzerővel dolgozunk azon, hogy ezt a szállítási problémát áthidaljuk és alternatív szállítási megoldásokat keresünk.
    Egy biztos: bármi áron is, de biztosítani fogjuk a partnereink számára a késztermékellátást!
    Ehhez azonban kérünk egy kis türelmet!

2. Számos intézkedést hoztunk a munkatársaink és a partnereink egészségének megóvása érdekében a termelés minél magasabb szinten való tartásával.
    Ezek a következők:

• Mivel a partnerek egy része már kérte a személyes kontaktus mellőzését, így az értékesítő, szakértékesítő, mérnök-tanácsadó, termékfelelős munkatársaink otthonról termelnek. Csak abban az esetben mehetnek munkaterületre, illetve partnerhez, ha az adott eset nem oldható meg személyes jelenlét nélkül. Ebben az esetben a személyes találkozó alkalmával a d. és e. pontok érvényesek.
      Ezen munkatársainknak előírtuk, hogy a partnerekkel a kapcsolattartást erősítsék és sűrítsék. A partnerekkel való kommunikációra használják a mobiltelefont, emailt, Skype-ot, Teams-t, Messengert, Facetime-ot, vagy bármilyen online csatornát. Természetesen ezeken a csatornákon a munkatársaink állnak a rendelkezésedre!
      Az elérhetőségek a www.mapei.hu weboldalon megtalálhatóak.
    • Az alkalmazástechnikus munkatársainknak is elrendeltük, hogy csak nagyon indokolt esetben menjenek ki a projektekre és ebben az esetben a d. és e.  pontokat tartsák be. A partnerekkel való kommunikációra használjuk a mobiltelefont, emailt, Skype-ot, Teams-t, Messengert, Facetime-ot, vagy bármilyen online csatornát. Ők is a rendelkezésedre állnak elsősorban az online, vagy telefonos csatornákon. Az elérhetőségek a www.mapei.hu weboldalon megtalálhatóak.
    • Fizikai kontaktus nem megengedett sem munkatárssal, sem pedig látogatóval egyik telephelyünkön sem. A másoktól való minimálisan tartandó távolság 1,5 méter. Ezt szigorúan mindenkinek be kell tartani a munkahelyen és a munkahelyen kívül is!
    • Minden munkatársunkat, akik továbbra is a telephelyeinken kell, hogy termeljenek felszereltük szájmaszkokkal és gumikesztyűkkel és ezek viselését kötelezővé tettük.
    • Mind a Budaörsre, mind a Sóskútra érkezőknél a belépés előtt mindenkinél (munkatársnál és vendégnél) testhőmérsékletet mérünk. Amennyiben valakinél lázat tapasztalunk, őt a telephelyekre nem engedjük be.
    • A budaörsi székházunkban 8:00-16:00 időszakban tartunk ügyeletet.
    • Budaörsön a készpénzes kiszolgálást felfüggesztettük. Csak kártyás fizetésre van lehetőség. Természetesen az árukiszolgálást, illetve az áru kiszállítást a legmagasabb biztonsági intézkedések mellett fenntartjuk. A számlázó helyiségbe egyszerre csak két embert engedünk be.
    • Azon munkatársak számára, akik tudnak termelni otthonról, elrendeltük az otthoni munkát és a technikai felszerelést is biztosítottuk, illetve biztosítjuk.
    • A C-vitamint biztosítunk minden munkatársunk számára és arra ösztönözzük őket, hogy szedjék minden nap.
    • Amennyiben bármelyik munkatársunk tüneteket észlel magán, otthon kell maradnia és jeleznie kell ezt a vezetőjének, valamint a háziorvosának.
  3. Intézkedések, amelyek Önt közvetlenül érintik, illetve érinthetik:
    • Mind a sóskúti, mind a budaörsi raktárunk szigorú biztonsági intézkedések mellett működik. Az áru kiszolgálása és kiszállítása folyamatos.
    • Kereskedő partnereink folyamatosan adják le a megrendeléseiket és azokat mi igyekszünk kielégíteni.
    • Minden területen - marketing, pr, értékesítés, partnerszolgáltatás, értékesítés - növeljük a partnerek, a piac felé irányuló kommunikációt.
    • Az összes rendezvény és személyes képzés szervezését felfüggesztettük. A képzéseket – külső és belső – áttereljük az online csatornákra. Jelenleg dolgozunk azon, hogy az online képzések feltételeit megteremtsük.

A jelenleg érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően vezettük be a fenti lépéseket.

FONTOS: mindent elkövetünk, hogy az áruellátást biztosítani tudjuk a partnereink számára. Biztosan lesznek kisebb fennakadások, főleg az Olaszországból beszerzésre kerülő termékekben.

Az elmúlt években Mi igyekeztünk partnereinknek, vevőinknek segíteni, hogy a felújítás/építés, amit végrehajtottak sikeres legyen. Mindig az lebegett a szemünk előtt, hogy miben tudunk partnereinknek, vevőinknek még segíteni, hogy amit megálmodtak, az úgy is valósuljon meg. Természetesen ezt a stratégiát jövőben is követni fogjuk.

Most mi szeretnénk kérni Öntől egy dolgot:

Azt kérem Öntől, hogy a türelmével, a megértésével és a további vásárlásaival segítsen minket, hogy ezt a nehéz helyzetet közösen sikeresen megoldjuk!

Szeretettel:
Markovich Béla