Mapei burkolatfektetési innovációk a Cersaie-on 2021-ben

Új fugázóhabarcsok negyvenféle színben, és egy sereg környezetbarát segédanyag burkolatok fektetéséhez

2021. október 18.

A Mapei a tavalyi kényszerpihenő után más neves olasz gyártókkal együtt idén újra ott volt a szeptember 27. és október 1. között Bolognában megrendezésre kerülő nemzetközi burkolat és szaniter vásáron, ahol ismét számos csúcsmodern burkolási megoldást tárt a nagyközönség elé.

A „pótlólagos” kiállításra az építéskémiai termékek gyártója „megduplázta” jelenlétét. A Galleriában (25–26-os pavilon) kialakított több mint 650 négyzetméteres, a Mapei rendszereit és termékeit bemutatóterem-szerű környezetben tálaló standja mellett egy további területen (32-es pavilon A8-as standja) is megjelent, ahol a kiegészítő burkolási anyagait és segédeszközeit – például a kerámia és kőanyagú burkolatok ragasztására és fugázására szolgáló legújabb környezetbarát megoldásait – tette közszemlére.

Marco Squinzi, a Mapei elnök-vezérigazgatója szerint: „A Mapei nem hagyhatta ki az idei CERSAIE vásárt, amely fontos mérföldkő a kerámiaágazat egészének felvirágoztatásában és újbóli megerősítésében. A fáradhatatlan kutató–fejlesztő munkánk eredményeképpen megszülető innovációink és megoldásaink megismertetésével, valamint a fenntarthatóság iránti szakadatlan törekvésünkkel az iparág valamennyi képviselője elé követendő példát kívánunk állítani.”

Új fugázóhabarcsok: a színek ereje

A CERSAIE 2021-en debütáló új termékek legfontosabbika, az KERAPOXY EASY DESIGN dekoratív epoxi fugázóanyag a Mapei legfrissebb design és hidegburkolati trendekre adott környezetbarát, az esztétikát a technológiával ötvöző válasza.

A vállalat kutatás–fejlesztés iránti elkötelezettsége és a piaci igények folyamatos nyomon követése egy olyan új epoxihabarcsot eredményezett, amelyben a kitűnő mechanikai tulajdonságok nagyfokú vegyszerállósággal és könnyű bedolgozhatósággal társulnak. Ez a Mapei saját laboratóriumában kifejlesztett összetételű termék így nemcsak lakó- és kereskedelmi helyiségekben, de uszodákban és wellness egységekben is jól alkalmazható, könnyen tisztítható, sima felületet biztosító és színtartó megoldást kínál.

Esztétikai megjelenése ugyancsak egészen kivételes: a negyvenféle szín és a színtelen, áttetsző kivitel kombinálásával végtelen számú árnyalat és fényhatás érhető el a felületeken, a MAPEGLITTER metálfényű színes csillámmal „megbolondított”, fényesen csillogó megjelenésű ezüsttől és aranytól a MAPECOLOR METALLIC-kal elkeverve létrehozott platina, arany, réz, ezüst és sötét ezüst tónusokig.

A KERAPOXY EASY DESIGN emellett magasabb kényelmi szintet és jobb közérzetet biztosít az otthonokban. Mivel nem nedvszívó, ellenáll a mikrobák támadásának és gátolja a baktériumok szaporodását.[1]

A Mapei a tervezők és a megrendelők dolgának megkönnyítése céljából fejlesztette ki az Android és iOS operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis Mapei Grouts (Fughe Mapei) appot, amelynek segítségével egy adott burkolólap fotójából kiinduló szimulációval könnyen kiválasztható a burkolathoz leginkább illő fugaszín. Az alkalmazás a szükséges termékmennyiség és a várható költségek kiszámítását is lehetővé teszi. Az alkalmazás egyelőre olasz nyelven érhető el.

A legújabb termékek burkoló szakemberek és az ágazat képviselői számára

Ez a fontos nemzetközi seregszemle tehát alkalmat kínált arra, hogy a Mapei bemutassa az érdeklődőknek a burkolt felületek tisztítására, karbantartására és védelmére kifejlesztett új termékcsaládját (ULTRACARE), a burkolólapok tökéletes szintezésére szolgáló innovatív rendszerét (MAPELEVEL EASYWDG), illetve az új, többcélú, elsősorban térelválasztók, álfalak és más belsőépítészeti elemek építésére hivatott, a burkolatok installálását megkönnyítő falpaneljét (MAPEGUARD BOARD).

[1] Az INDUSTRIAL MICROBIOLOGICAL SERVICES LTD. független angol laboratórium által tanúsítottan ISO 22196:2011 megfelelőségű, így a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer szerint élelmiszerekkel közvetlenül érintkező burkolt felületek fugázására is használható, a GEV alapján pedig EMICODE EC1PLUS besorolással – nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátással – rendelkezik.