Beton padlóburkolati megoldások: új Mapei termékek ipari padlók fektetéséhez

A Mapei innovatív megoldásai tartós padlóburkolatok kialakításához.

2022. november 8.

A Mapei az építőipar úttörőjeként Concrete Flooring Solutions (CFS) termékcsaládjával és az ipari betonpadló burkolatok megtervezésének és kivitelezésének valamennyi fázisát lefedő szolgáltatásaival igyekszik maximálisan kielégíteni a logisztikai ágazat fokozódó igényeit.

CFS megoldásaink legfőbb haszonélvezői azok a világszerte gombamód szaporodó hatalmas logisztikai központok kivitelezésében részt vevő szakemberek, akik tartós és kiváló minőségű betonpadlót kívánnak beépíteni. Vállalatunk jelenleg a betonszerkezetek megerősítésére szolgáló polimerszálak vezető gyártója Olaszországban, de Európa-szerte a legnagyobbak közé tartozik. A legváltozatosabb fizikai és mechanikai tulajdonságokkal bíró, így a legkülönfélébb műszaki és alkalmazási követelményeknek is megfelelő, az alagútépítéstől az előöntésig, az ultra nagy szilárdságú betontól az ipari padlóburkolatok kialakításáig terjedő alkalmazhatóságú makroszálak az olaszországi Modena megyében, a San Cesarió-i üzemünkben készülnek.

A környezetünk és az emberek egészségét folyamatosan szem előtt tartó Mapei fenti megoldásai emellett az építőipar környezettudatosabbá és energiahatékonyabbá válását is nagy mértékben elősegítik: a szintetikus szálak ugyanis a beton mechanikai jellemzőinek javításával tartósabbá, az alakváltozásnak és a fáradásnak ellenállóbbá teszik a szerkezeteket, míg a bedolgozásuk során bizonyíthatóan kevesebb szén-dioxid keletkezik. Tehát a szintetikus szálak gyártása és alkalmazása is fenntartható technológiának tekinthető.

A CFS a padlóburkolatok megtervezésének és kivitelezésének valamennyi – a betonfödémek szerkezeti tervezésétől a helyszíni műszaki segítségnyújtásig, a beton összetételének megtervezésétől a betonmix minőségének keverés közbeni ellenőrzésén át a valós idejű tesztekig és a Mapei mobil laboratóriumában elvégzett vizsgálatokig terjedő – fázisában segíti a tervezőmérnökök, a generál-kivitelezők, a szakipari kivitelezők és a végfelhasználók munkáját.

Az ipari padlóburkolatok fektetését segítő megoldásaink tárházát tovább bővítő új termékcsaládunk nemcsak szerkezeti megerősítésre szolgáló szálakat és szuperlágyító adalékanyagokat, de szemcseszórásra alkalmas kvarchomokot, érlelőszereket, lítium-szilikát bázisú impregnálószereket és az ellenőrző fugák kialakítására szolgáló termékeket is tartalmaz. Az egyre inkább specializálódó piac hosszú élettartamú, alacsony karbantartási igényű megoldásokat igényel, mint amilyen a Mapei fugamentes ipari padlók fektetését segítő innovatív rendszere, a Mapecrete System.

Íme néhány a Mapei Concrete Flooring Solutions termékei segítségével kivitelezett építési projektek közül: gdanski mélyvízi konténerterminál, a UPS Orio al Serió-i, a Docks Arquata Scrivia-i és a Lidl, illetve a Pirelli torinói logisztikai központja, a Prologis raktárai a Bologna Interport területén, az Amazon zaragozai és oviedói áruraktárai, valamint az új badajozi raktárépületek és az Inditex (Zara csoport) Golden Trowel- (Arany Vakolókanál-) díjjal kitüntetett galíciai lerakatai.

A haladó szellemiségű, a kutatás–fejlesztés iránt töretlenül elkötelezett Mapei ezen túlmenően több hazai és nemzetközi egyetemmel is együttműködik, know-how-t és tapasztalatot biztosítva a betonszerkezetek makroszálakkal történő megerősítésének új lehetőségeit vizsgáló kísérleti projektekhez.