Sport és szakma kéz a kézben: Építők a pályán

A hagyományokhoz híven idén ősszel is megrendezésre került az építőipar egyik legrangosabb sporteseménye, az Építők Kupa és Családi Nap, melynek célja, hogy az építőipari cégek munkavállalói megismerjék egymást, építsék a szakmai közösséget és az élmény révén erősítsék az ágazat egységét.

2023. október 19.

A rendezvényt október 7-én, szombaton tartották a főváros XVI. kerületében található IKARUS BSE Sporttelepén, ahová a reggeli hideg ellenére közel kétezren vettek részt az eseményen. A Mapei VIP sátorban 150 partnerünket láttuk vendégül olasz kávékülönlegességekkel és az Anyukám Mondta étterem kitelepített kemencéjében készült pizzákkal.

A rendezvény célja, hogy a cégek munkavállalói a kikapcsolódás mellett megismerjék és erősítsék az építőipari szakmai közösséget, emellett olyan élményben részesüljenek, ami hozzájárul az ágazat egységének erősítéséhez.

A Lánszki Regő építészeti államtitkár, országos főépítész fővédnöksége alatt megtartott rendezvényen a focitornára 32 cég nevezett be, többek között a Mapei csapata is. A küzdelemsorozat végén a KÉSZ Csoport diadalmaskodott, megérdemelten vihette haza az aranyérmet. A V-HÍD Zrt. a második helyen zárt, míg a Merkbau Zrt. a harmadik helyen végzett.

A Mapei csapata a főzőversenyen is megmérettette magát egy magyar-olasz pizzakülönlegességgel, melyen a magyar paprikásszalámi találkozik az olasz bivalymozzarellával egy magyar lángos jellegű tésztaalapon.

A Mapei Kft., mint a rendezvény Kiemelt Főtámogatója, szívén viseli ezeket az eseményeket, hiszen egy ilyen alkalom nem csak a cég dolgozóit kovácsolja össze, hanem a teljes építőipari társadalmat közelebb hozza egymáshoz. A vállalat célja, hogy a dolgozóinak kiváló munkakörnyezetet biztosítson, emellett pedig egy erős, összetartó közösséget is teremtsen.