Értékesítési stratégiák és ügyfélközpontúság fókuszban

Idén a Varga Tanyán került megrendezésre a Mapei Értékesítési Akadémia 30 fő részvételével, amely a Mapei kereskedői értékesítőknek szánt képzése. A rendezvény fő célja az volt, hogy segítse kereskedő partnereinket abban, hogyan tudják értékesítőiket hatékonyabbá tenni.

2023. november 28.

A szervezők különös hangsúlyt fektettek arra, hogy az értékesítők képesek legyenek megérteni a vevők céljait, vágyait és problémáit, ezáltal segítve őket a számukra legmegfelelőbb döntés meghozatalában. Ez nem csak az építkezési álmok megvalósítását jelenti a vásárlók számára, hanem a vállalkozások nyereséges működtetését is a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben.

Az előadásokat Markovich Béla, a Mapei ügyvezetője és Stamler Szabolcs, a Mapei értékesítési vezetője tartották. Markovich Béla az etikus és okozó értékesítés fontosságára helyezte a hangsúlyt és arra, hogy hogyan segíthetjük partnereinket. Stamler Szabolcs előadása a bizalom kiépítésére, a vevői célok, vágyak és problémák felderítésére, valódi megoldások bemutatására, a kifogások kezelésére és a megállapodás elérésére összpontosított.

A képzés során a trénerek rávilágítottak arra, hogy a kereskedésekben gyakran jól dolgozó, tapasztalattal rendelkező értékesítők vannak. A Mapei Kft. hatékony értékesítési kultúráját éveken át oktatták, azonban felismerték, hogy az új technikák és módszerek elsajátítása időigényes. Ezért idén már új megközelítést alkalmaztak, melyben nem teljesen új módszereket tanítanak, hanem a meglévőket egészítették ki további tudással és különböző szituációk kezelési módjaival.

A rendezvényről nagyon pozitív visszajelzéseket adtak a résztvevők és különösen azt értékelték, hogy konkrét, kézzelfogható és alkalmazható tudást kaptak, amelyet biztosan hasznosítani fognak a jövőben. Ez a képzés nemcsak az értékesítőknek nyújtott segítséget, hanem hozzájárult a teljes értékesítési folyamat és a vásárlói kapcsolatok javításához is.

A Mapei Értékesítési Akadémia egyedülálló, kétnapos szakmai képzés, amely nem csak a Mapei termékekre, hanem az építőipari termékek értékesítésének elméleti és gyakorlati tudására összpontosít.

„Évről évre ügyesebb és motiváltabb értékesítők jönnek el, akik felismerték, hogy csak akkor tudják elérni céljaikat, ha folyamatosan fejlesztik tudásukat és teljes motiváltsággal és elszántsággal lesznek jobb és jobb értékesítők.” – nyilatkozta Stamler Szabolcs az esemény után.