A Mapei mostantól nemcsak kék, hanem zöld is

2016. február 9.
Ahogy az építőipari szektorban növekszik a „zöld” épületek elfogadottsága, elismertsége, a Mapei Kft. is lépést tart a fejlesztésekkel.  Ezért mostantól megújuló forrásból származó zöld villamosenergiát használ.
A Mapei Kft. határozottan hisz az építési munkák „fenntarthatóságában”, amely azt jelenti, hogy takarékoskodik a természeti erőforrásokkal, vízzel, energiával és a nem megújuló anyagokkal, ezzel együtt csökkenteni tudja a folyékony és szilárd halmazállapotú hulladékok kibocsátását.

A vállalat egyik fő célját, mely szerint segítünk az embereknek az otthonaik létrehozásával hosszútávon értéket teremteni, amelyet addig élvezhetnek egészségben, boldogságban, ameddig csak akarnak, csak akkor tudjuk teljesíteni, ha valóban mindent megteszünk a fenntartható fejlődésért, amiről mi nem csak beszélünk, hanem teszünk is érte.

Ennek keretében köteleztük magunkat a kisebb energiafelhasználással járó technológiák alkalmazási arányának javítására, az energiafelhasználás fokozatos csökkentésére is.

Idén megszereztük az EU szabványok alapján létrehozott bizonyítványt, az RWE Supply & Trading által kiállított Zölderedet-igazolást.
A Mapei Kft. ezentúl tagja a Zöld Partner Programnak, tehát működéséhez vagy gyártási tevékenységéhez az adott időszakban megújuló energiaforrásból származó villamosenergiát használ.

Úgy gondoljuk, hogy a környezetvédelem valójában a jövőt szem előtt tartó, tudatos választás.

CSR