Gemma Fejlesztő Iskola- Szivárvány Autizmus Egyesület támogatása hidegburkolati ragasztóval

2015. január 8.
„Fogjunk össze és segítsünk” kezdeményezéshez csatlakozott a Mapei Kft. hidegburkolati ragasztóival.

Tavaly óta, a súlyosan, halmozottan sérült gyerekek számára is lehetővé teszi a köznevelési törvény, hogy fejlesztő
iskolába járhassanak. Azoknak azonban, akik férőhelyhiány miatt kiszorulnak az ellátásból, a szülei kénytelenek iskolát
„építeni”. Igen, ez így van, mint ahogy Szegeden a Bakay Nándor utcában a régi Erdészeti kollégiumban zajlott egy
ilyen projekt, ami kapcsán megkeresték a Mapei Kft.-t.

Örömmel álltunk a kezdeményezéshez, belső, vizesblokk munkákhoz adtunk több mint egy tonna hidegburkolati ragasztót.

GEMMA FEJLESZTŐ ISKOLA

A GEMMA megálmodói olyan érintett szülők és szakemberek, akik saját problémájukból kiindulva tudják, hogy milyen szolgáltatások s
egítenének egy fogyatékos gyermeket vagy felnőttet nevelő családnak. A cél egy olyan komplex ellátó rendszer kiépítése volt ahol egészen kisgyermek kortól az elmúlásig megfelelő ellátást kaphatnak az érintett személyek. Bölcsőde, óvoda, fejlesztő iskola, nappali intézmény, ápoló‐gondozó otthon, foglalkoztatás illetve mozgásfejlesztő központ.

A kulcsokat végül 2015. június 12‐én vehették át, és a hivatalos megnyitó ünnepség december 1‐én volt.
Minden saját erőből kivitelezhető munkát a szülők, dolgozók, ismerősök önzetlenül, önkéntes munkával végeztek el.
Ezzel a térségben egyedülálló komplex ellátást nyújtó intézmény jött létre.

CSR