sistemska rešenja
proizvodi
zaštita životne sredine
Dešavanja
11/01/2017
Otvoren je Mapei trening centar
Dok raste potražnja za Mapei proizvodima na tržištu, kompanija Mapei Srbija pažljivo osluškuje potrebe i zahteve profesionalnih izvođača. Tako se, između ostalog, ukazala potreba za formiranjem centra za obuku za rad sa Mapei materijalima, gde bi svi zainteresovani sadašnji i budući korisnici mogli da dobiju informacije o aktuelnim proizvodima, saznaju sve o njihovoj praktičnoj primeni i lično ih isprobaju kroz pokazne vežbe.

Početkom 2017. godine kompanija Mapei je u okviru svog distributivnog centra aktivirala prostor gde se tokom cele godine mogu održavati teorijska i praktična edukacija, kako postojećih tako i novih izvođača. U prvoj polovini godine u novootvorenom trening centru održane su prezentacije sa demonstracijom primene Mapei materijala za blizu 300 specijalizovanih izvođača. U ovim malim „radionicama“ učestvovali su Mapei distributeri, izvođači i tehnička lica iz cele Srbije. Zamišljeno je da kroz jednodnevne obuke zaposleni u Mapei tehničkoj službi pruže neophodnu individualnu podršku izvođačima u primeni Mapei materijala. Kroz novi koncept prezentacija izvođači mogu da steknu kompletnu sliku o proizvodima, jer se odmah nakon teorijskog dela prelazi na praktičan rad kada učesnici imaju priliku da predstavljene proizvode probaju i testiraju na pripremljenim uzornim poljima, uz instruktažu stručnih lica iz kompanije Mapei i asistenciju prezentera.

Cilj predstavljanja materijala kombinacijom teorijskog i pokazno-praktičnog dela jeste da se u praksi koriste kompletna sistemska rešenja, da se steknu sva potrebna znanja i veštine za pravilnu ugradnju materijala, kao i da se izbegnu greške do kojih dolazi usled nestručne i neadekvatne primene. Osim toga, u skladu sa savremenim svetskim trendovima u građevinarstvu koje kompanija Mapei prati u svom poslovanju u zemlji i širom sveta, na treninzima se akcenat stavlja na ekološke materijale i sisteme za zelenu gradnju i očuvanje životne sredine.
Adekvatno opremljen centar omogućava stručnom osoblju da pruži potpune informacije o proizvodima ne samo profesionalnim izvođačima već i arhitektama, projektantima, investitorima, predstavnicima institucija iz oblasti građevinarstva i drugim licima iz građevinskog sektora.

Trenutno Mapei trening centar pruža mogućnost edukacije izvođača za rad sa sledećim linijama proizvoda:
- Linija proizvoda za polaganje i fugovanje keramičkih pločica i proizvoda od kamena
- Linija proizvoda za parkete i ostale podne obloge
- Linija proizvoda za epoksidne, industrijske i dekorativne podove
- Linija proizvoda za hidroizolaciju

Plan za naredni period je da se u trening centru omoguće praktične obuke i za druge linije proizvoda iz građevinskog sektora, pre svega za one u kojima je Mapei lider po inovaciji i kvalitetu:
- Linija bitumenskih traka i hladnih bitumenskih premaza
- Linija PVC, TPO-FPO membrana
- Linija sanacionih i reparaturnih maltera
- Linija proizvoda za konstruktivna ojačanja

Saznajte i Vi kako da postanete ekspert u radu sa Mapei materijalima. Prijavite se za učešće na treninzima putem mejla tehnika@mapei.rs ili pozivom na broj 011/4046-968.

Mapei SRB d.o.o. Save Kovačevića bb - 11 309 Beograd - Leštane - Fax +381 11 4046 971 - office@mapei.rs