Ny lettflytende støpemasse i hybridsekk

Vi lanserer Plan R 180, en sementbasert, støvredusert, hurtigherdende støpemasse med gode flyt-egenskaper. Den leveres i en nyutviklet hybridsekk med bedre holdbarhet enn tradisjonelle papirsekker.
27. august 2018

Plan R 180Plan R 180 samler de gode egenskapene hos både støpemørtel og flytsparkel. Dette er et produkt med gode flyt-egenskaper som egner seg meget godt til innstøping av varmekabler og vannrør, og det kan også benyttes til fallstøping i bad, private garasjer, på balkonger og på inngangspartier, forteller produktsjef Espen Bothner.

Plan R 180 er beregnet for innendørs og utendørs støping av gulv. Det kan legges med membran under eller ovenpå på de fleste underlag, både med heft og som flytende gulv. Plan R 180 er emisjonssertifisert som EMICODE EC1 R plus med svært lav emisjon.

– Du kan legge den for hånd eller med pumpe, alternativt kan den leveres med pumpebil. Plan R 180 er raskere og lettere å påføre enn tradisjonell støpemørtel, og er samtidig mer robust en vanlig flytsparkel. En spennende nyhet er at den leveres i en nyutviklet vannavstøtende hybridsekk primært beregnet på sement og andre byggematerialer som ikke tåler fukt, en såkalt hybridsekk. Sekken er produsert av en kombinasjon av vannavvisende sekkepapir og polyetylen, forklarer Bothner.

Hybridsekken består av kraftpapir og har plastsekkens motstand mot fuktighet, men brukes og fylles i konvensjonelle fylleanlegg for papirbaserte industrisekker.

– Plan R 180 i hybridsekk vil ha lengre holdbarhet enn i vanlig papirsekk og gir langt bedre beskyttelse mot fukt. Den er også lett å resirkulere, og dermed oppnår vi en fordel både for kunden og miljøet, understreker Bothner. 

Produkter i artikkelen

PLAN R 180
PLAN R 180
Hurtigherdende, pumpbar, støvredusert, sementbasert støpemørtel med flytegenskaper. TEKNISKE DATA: Bruksområde: Våtrom med eller uten…

Hold kontakten

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få siste nytt fra Mapei