Mapei og koronaviruset

31. mars 2020
Det er tøffe tider for alle med den pågående pandemien. For Mapei er det viktigste å ta vare på våre ansatte og kunder ved å drive forsvarlig innenfor de rammene som er gitt. Vi baserer derfor våre beslutninger på råd fra Folkehelseinstituttet og kommunelegen. 

trond-hagerud-thumb– Det er spesielt tre forhold som er viktige for oss nå: våre kollegaer og samfunnet rundt oss, at vi kan fortsette å være en god partner for våre kunder og at vi tar vare på bedriften, sier administrerende direktør i Mapei Trond Hagerud.  

Første prioritet er å ta vare på de ansatte og deres familier. 
– Vi skal gjøre det vi kan for å forebygge og sikre at ingen blir syke. I tillegg skal vi selvfølgelig ta aktivt del i den nasjonale fellesdugnaden for å bekjempe korona-smitte. Dette gjør vi i tett samarbeid med Mapei i Italia. 

Alle som kan jobbe fra hjemmekontor gjør det allerede. Alle reiser er avlyst, og interne møter avholdes digitalt. 

– Vår fabrikk produserer og leverer som normalt. Vi har tilgang på råvarer som gjør oss i stand til å kunne levere i tiden som kommer. For å sikre det har vi etablert en bredt sammensatt beredskapsgruppe som har iverksatt strenge tiltak. Vi foretar blant annet grundige risikovurderinger av leverandører og råvarer, i tett dialog med vårt italienske morselskap og våre transportører, forklarer Hagerud. 

Fabrikken på Sagstua har innført strenge regler for renhold og hygiene, samt klare retningslinjer for varemottak. Alt for å begrense risikoen for smitte. 

– Så langt har byggebransjen klart seg bedre enn mange andre bransjer. Jeg har tro på at vi skal klare oss gjennom denne krisen i fellesskap. Mapei er en stor familie med lojale og dedikerte medarbeidere. Mange er avhengige av at vi fortsetter driften, spesielt her i Nord-Odal. Derfor må vi ta kunnskapsbaserte beslutninger fortløpende, og vi er tilgjengelige for ansatte, kunder og andre som har spørsmål knyttet til dette, understreker Hagerud. 
 

Hold kontakten

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få siste nytt fra Mapei