Mapestop hindrer fukt i murkonstruksjoner

Mapei lanserer to nye produkter skreddersydd for å hindre stigende fuktighet i murkonstruksjoner. Mapestop og Mapestop Cream blir en viktig del av våre bærekraftige systemer for rehabilitering og nybygg i mur og puss.
14. juli 2021
mapestop-thumb– I vårt nordiske marked har vi mange murbygninger og murkonstruksjoner som har utfordringer med fuktighet som stiger kapillært fra grunnen. Når vann trekker inn og opp i muren kan det raskt oppstå for eksempel frostskader og begroing som resulterer i kortere levetid eller kostbare reparasjoner. Med Mapestop og Mapestop Cream etablerer du en horisontal barriere som stopper eller begrenser dette problemet, forklarer produktsjef Ronny Bothner

Begge produktene er utviklet i Italia og er både velprøvde og veldokumenterte. Nå blir de en del av Mapei sine systemer for mur og puss i Norden. 

– På verdensbasis har vi lang erfaring med disse produktene og vi gleder oss til å lansere dem her. Mapestop er en lettflytende mikroemulsjon av silan og siloxane, som du injiserer i murkonstruksjoner for å etablere en kjemisk barriere. Mapestop Cream er en silanbasert kremete emulsjon som blir stående lengre inne i konstruksjonen, og er dermed bedre egnet der det er mer porøst eller hulrom. 

Dette er eksempelvis nyttig når murpapp og plast har fått skader. Hulrom eller skader reparerer du med en egnet mørtel tilpasset konstruksjonen, før konstruksjonen behandles med Mapestop eller Mapestop Cream. Hvis du trenger et nytt lag puss er Mape-Antique godt egnet. Til slutt overflatebehandles muren med Silexcolor eller Silancolor maling eller sluttpuss. 

– Vi vet at klimaet blir våtere og mange steder er styrtregn en utfordring. Samtidig blir det stadig viktigere å være bærekraftige og utnytte eksisterende bygningsmasse lengst mulig. Mapestop-produktene kan brukes både på eksisterende murkonstruksjoner, fra garasjer og eneboliger til store bygårder, eller ved nybygg. Mapestop Cream kan også benyttes på eldre betongmurer, understreker Bothner. 

erik-haukerudVi hjelper deg gjerne med ditt neste prosjekt. Ta kontakt med vår salgssjef for industrigulv og fasade, Erik Haukerud: tlf +47 913 96 554, e-post e.haukerud@mapei.no.

Fukt Murverk Bærekraft

Relaterte dokumenter

Relaterte filmer

Hold kontakten

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få siste nytt fra Mapei